Lonely Planet – Wijnroutes: Review

Liefhebbers van de Lonely Planet reisgidsen hebben dit fascinerend boek vast al in hun bibliotheek staan, net als ik. Het boek bevat 52 wereldberoemde wijnstreken, verspreid over 20 landen met maar liefst 327 wijngaarden. Hierin vind je geen moeilijke vaktermen over het proces hoe wijn precies wordt gemaakt. Het is echt geschreven voor een wijnliefhebber, die op zijn rustgevende vakantie kan genieten van een lekker glaasje wijn.

De mooiste wijnstreken ter wereld samen ontdekken

Lonely Planet WijnroutesIn deze creatie van Lonely Planet worden we gegidst doorheen verscheidene landen waar de wijnfaam bekend of geheel onbekend is. De wereld heeft namelijk veel plekken op aarde waar druiven groeien die dan gebruikt worden om, voor velen onder ons, deze favoriete drank te produceren: wijn. Zo komen we doorheen onze zoektocht langs onder andere Australië, Zuid-Afrika, Frankrijk, Italië en Canada.

Deze gids leidt je uiteraard naar regio’s bekend om hun bijzondere wijnen zoals Bourgondië, Champagne, Rioja, Napa Valley, de Moezel, Mendoza, Toscane, … Daarnaast worden we in deze uitgave ook gegidst doorheen gebieden die we nooit eerder zouden linken aan wijn: Thracië (Turkije), Brda (Slovenië), Meknès (Marokko) en Batroun (Hongarije). Ikzelf was enorm verwonderd door de geheime parels in de bekende regio’s zoals Toscane en Bourgogne. Je kan samen met je gezin op pad om de prachtige streken te ontdekken en toch je favoriete wijn te drinken of je kan er gemakkelijk alleen op uit trekken.

Een godendrank drinken in een prachtig landschap

Als wijnreiziger krijg je behoorlijk wat praktische informatie mee over de regio’s die besproken worden in het boek van Lonely Planet. Zo krijg je onder andere inzicht in de mogelijke overnachtingen tijdens je reis, de dichtstbijzijnde vliegvelden, men geeft een schatting van het aantal uur dat je moet rijden tot aan een bepaalde streek, welke activiteiten en evenementen er plaatsvinden en ten slotte waar je gezellig kan gaan eten.

Kaarten van de omgeving tonen je het gebied van de wijnroute waardoor je meteen weet waar het gebied ongeveer ligt. Alle beschrijvingen over de diverse wijngaarden en wijnen lezen zeer vlot en aangenaam, aangezien het een zeer toegankelijke schrijfstijl is. We krijgen ook tips voor het bezoeken van deze idyllische landschappen en interessante wijngaarden van echte kenners: sommeliers, inkopers en wijn-investeerders. Ook de enthousiaste wijnmakers uit de hele wereld vertellen over hun wijn die wordt gemaakt in de betrokken streek.

Met deze persoonlijke kennismakingen met de wijn onderscheidt deze uitgave zich van alle andere verzamelingen. Zo’n wijnreis maken is uniek, net zoals het maken van wijn is. Dit is dus hét boek bij uitstek voor een echte wijn- en reisliefhebber!

Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.