Steffi Vertriest: Gezellige Gezonde Goesting

Goesting, het is zo’n mooi typisch Vlaams woord voor goede zin, verlangen of wens. De Antwerpse zangeres/presentatrice Steffi Vertriest schreef er een heel boek vol over. Haar werk bij de kookrubriek De Gezonde Goesting op culinaire tv-zender Njam! heeft daar natuurlijk alles mee te maken.

Gezellige Gezonde GoestingSteffi Vertriest: kookboekenschrijver en foodblogger

De presentatrice van onder andere The Voice van Vlaanderen heeft al enkele andere boeken op haar naam staan. De Beste Jij: 6 pijlers die mijn leven veranderen handelt over het drastisch veranderen van haar leef- en eetgewoontes, waarbij ook haar opleiding als psychologe menigmaal van pas kwam. Het logische vervolg was Njam! De Gezonde Goesting, een echt kookboek. Hiernaast houdt Steffi Vertriest haar eigen blog bij met de toepasselijke naam Bye Bye Cheeseburger.

Gezellige Gezonde Goesting

In dit deel wordt het ook nog gezellig. In Gezellige Gezonde Goesting concentreert Vertriest zich namelijk op comfort food. Troostvoer, zouden de Hollanders zeggen. Maar dan wel op een gezonde manier. Het kan! Steffi Vertriest deelt in het boek tal van originele ideeën en die gaan gepaard met prachtige foto’s. Over goesting gesproken, als je dit boek doorbladert, sta je gegarandeerd binnen de kortste keren in je keuken. Om de gerechten na te maken, of zelf varianten te produceren, want één ding staat vast: Gezellige Gezonde Goesting werkt aanstekelijk een inspireert. De heerlijke bijkomstigheid is dat al haar recepten gezond zijn – voor lijf en brein.

Meer dan 60 comfort food-recepten

De voedzame ontbijtjes, kleurrijke borrelhapjes, desserts waar je geen schuldgevoel van krijgt en soepen die hoofd en hart verwarmen, natuurlijk de overheerlijke hoofdgerechten (zoals oven- en stoofschotels en eenpansgerechten) en eetbare cadeautjes maken van Gezellige Gezonde Goesting een compleet kookboek. Meer dan 60 comfort food-recepten stralen je tegemoet vanaf de fotopagina’s.

Wild enthousiast

Granolabars met kokos en pinda’s, bloemkooltaart, witte chocolademelk met spelt en hazelnoot, worteltaartjes, zoete aardappelschijfjes, butternut-lasagne, een salade van geroosterde broccoli: het is allemaal verantwoord, gezond, origineel en makkelijk klaar te maken. Sandie Stroobants van Flair.be testte vijf van de mooie gerechten die in het boek staan en is wild enthousiast. Ze ontdekt dat de gerechten dikwijls ook handig zijn om mee te nemen naar het werk, als gezonde lunch. Ze ontbijt, luncht en dineert sindsdien met recepten van Vertriest.

Aanrader dus!

Gezellige gezonde voeding is een echte aanrader voor degenen die lekker willen eten en genieten, maar ook op de slanke lijn willen letten. Je hoeft niet meer naar het frietkot te rennen als het even tegenzit: ook gezonde voeding kan troost bieden. Steffi Vertriest toont dit aan in een afwisselend en kleurrijk boek.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.