Eat California: Vibrant Recipes from the West Coast door Vivian Lui

Lees in dit artikel over Eat California, vibrant recipes from the West Coast oftewel Amerikaans eten. Bij het eten uit de Verenigde Staten denken menige dat ze daar alleen grote T-bone steakes hebben aangevuld met fastfood. Het tegendeel is waar, aan de andere kant van de oceaan is er zeer zeker een verfijnde keuken.

Eten en drinken

Eat CaliforniaHet is voor een lezer altijd moeilijk in te schatten hoe de smaken zullen zijn van de gerechten uit een boek. Hierin is wel een kleine voorstelling te maken als je de lijst met kruiden bekijkt die toegepast worden. Zo kunnen de in Nederland gemarineerde spareribs wel eens zoetig zijn. In de Verenigde Staten zijn ze niet huiverig van tegenovergestelde smaken in een gerecht. Dit in een vorm wat de Amerikaanse keuken uniek maakt. Het boek bestaat voor het merendeel uit makkelijk te bereiden gerechten, maar met een ronduit verrassende smaak. Een voorbeeld van een heerlijk gerecht zijn taco’s met vis waarbij de vis door een beslag van bier en andere ingrediënten gaat. Een ander recept met vis is een pannenkoek op basis van aardappel en gerookte zalm waarbij het boek veel ruimte geeft op het gebied van de persoonlijke smaak.

Het geeft slechts een suggestie van kruiden. Uiterst smakelijk is een vleesgerecht in Koreaanse stijl met salade, waarbij je eigenlijk van knoflook moet houden, ook al is het gerecht ook zonder knoflook te bereiden. Om de dis compleet te maken staan er heerlijke recepten in het kookboek van verschillende drankjes. Alleen al op het gebied van de ice teas staan de meest verfrissende dorstlessers met unieke smaken en geuren. Ondanks dat het zo bijzonder is zijn de meeste ingrediënten bij de supermarkt te verkrijgen. Zelden moet je naar een speciale toko voor een ingrediënt. Met dat betreft is de Amerikaanse keuken weer heel gewoon.

Klaar om te ontdekken?

Het is de moeite waard om middels het kookboek Eat California kennis te maken met de Amerikaanse recepten. Je hoeft geen hele keukenprins of keukenprinses te zijn om de recepten voor het eten en drinken uit het boek te bereiden, en de meeste ingrediënten tref je in de voordeelmarkt aan. Evenals de Nederlandse keuken is de Amerikaanse keuken ook een samenraapsel van gerechten uit andere landen, maar in Amerika hebben zij het kunnen verfijnen. Over het algemeen suggereert het boek gezonde gerechten met weinig vet, zout, en toegevoegde suikers. De recepten zijn overzichtelijk stap voor stap uitgelegd, en ter verduidelijking heeft het kookboek foto’s van het gerecht wat een goede hulp is voor de opmaak van het bord. Veel mensen eten al wekelijks Italiaanse en Indische gerechten, daar kan nu de Amerikaanse keuken aan toegevoegd worden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.