Half Baked Harvest Super Simple door Tieghan Gerard: een review

Voor elk wat wils in dit kookboek met maar liefst 125 recepten, maak snel en simpel de meest heerlijke creaties. Geen ellenlange lijsten met ingrediënten die je eerst aan moet schaffen voordat je kunt beginnen en een dusdanig duidelijke kookbeschrijving dat fouten maken bijna onmogelijk is. Het kookboek biedt bovendien veganistische en vegetarische opties!

Half Baked Harvest Super SimpleOver de auteur: Tieghan Gerard

Tieghan Gerard groeide op in een groot gezin in Cleveland, Ohio. Er moesten maar liefst negen monden gevoed worden. Toen Tieghan dertien jaar oud was en het een steeds grotere uitdaging werd om het avondeten voor tien uur ’s avonds op te dienen, besloot ze haar vader mee te helpen met koken. Binnen enkele maanden was zij diegene die alleen verantwoordelijk was om elke avond het avondeten te serveren. En ze vond het vanaf het begin ontzettend leuk! Ze kon hier haar creativiteit in kwijt en begon haar eigen draai aan traditionele gerechten te geven.

Op haar negentiende begon ze ook haar creaties te stylen en te fotograferen. Ze liet de wereld meegenieten via haar blog Half Baked Harvest. Sindsdien zijn miljoenen mensen verliefd geworden op haar unieke recepten en verrassende fotografie. Tieghan heeft nu een fulltime baan aan haar blog en kookboeken. Inmiddels zijn haar vader, moeder en één van haar broers werkzaam in het bedrijf.

Over het boek: simpele en smaakvolle recepten

Volgens Tieghan heeft ze dit kookboek geschreven omdat er via social media vaak gevraagd werd of ze tips had om simpele en snelle gerechten te maken. Veel van haar volgers hebben een druk en vol bezet leven en weinig tijd om uitgebreid te koken. In dit kookboek helpt ze jou daarbij.

Een quote van Tieghan zelf: “In dit kookboek deel ik enkele van mijn favoriete recepten. Ze zijn smaakvol, kleurrijk en eenvoudig te maken. Sommige recepten zijn gezond… En sommige hebben een rijkelijke portie kaas erin. Het gaat allemaal om de balans!”

Dat de gerechten eenvoudig zijn om te maken betekent trouwens niet dat ze minder smaakvol zouden zijn. Het boek is onderverdeeld in verschillende soorten maaltijden: ontbijt, voor- en bijgerechten, salade en soep, pizza en pasta, vegetarisch, vlees, vis en tot slot (maar zeker niet minder belangrijk) desserts.

In het eerste kookboek van Tieghan getiteld Half Baked Harvest Cookbook lag de nadruk op verse ingrediënten, een overweldigende sensatie aan smaken en een indrukwekkende styling van de gerechten. In haar tweede kookboek Half Baked Harvest Super Simple, maakt ze de bereidingsduur van recepten korter en de bereidingswijze eenvoudiger. Je vindt onder andere eenpansgerechten en tips om een maaltijd een dag van tevoren al deels voor te bereiden. Kortom, een aanrader!

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.